marți, 11 decembrie 2012

Un exemplar jegos al "intelighenţiei" româneşti

Citesc aici şi nu-mi vine să cred până unde poate merge josnicia unor oameni de nimic, dispuşi să facă orice pentru un os cu ceva carne pe el, pe care li-l aruncă stăpânul.
Ce scrie acest individ?
Să vă fac un rezumat. 
Cică rezultatul alegerilor de la 9 decembrie este o chestiune de politică, iar politica nu e esenţială, esenţial este că poporul "leneş şi grobian" l-a votat în covârşitoare majoritate pe Dan Voiculescu şi nu pe cvasi-necunoscutul Iulian Crăciun. 
Mai zice individul ăsta jegos că doar o mică parte dintre români, cei care gândesc că „problema României este că [...] o bună parte a locuitorilor ei n-au intrat încă în modernitate” şi care ar reprezenta clasa românească occidentalizată (acel 10%)” ...  a omis întotdeauna să încerce esenţialul: deşteptarea mahalalelor".
Parcă am mai auzit undeva chestia asta cu "mahalaua ineptă" ... Era, parcă, unu', Baconschi, căruia îi plăcea să se scalde în jacuzzi cu amanta şi care promitea un milion de voturi din străinătate pentru ai lui ...
Asta-mi mai aduce aminte şi de elucubraţiile altui dus cu pluta, Patapievici, care venea cu o teorie asemănătoare, despre cât de dăştept e el şi cât de proşti sunt cei mulţi ...
Dar, să revenim la subiect ... 
Acest aşa-zis ziarist, care parcă trăieşte pe altă planetă, după ce că e mincinos, este de-a dreptul tâmpit, pentru că nu a înţeles un lucru esenţial: în locul lui Dan Voiculescu, putea să candideze şi o căpiţă de fân, că tot ar fi câştigat, atât timp cât candida sub sigla USL.
Sau poate doar se face că nu înţelege, ceea ce este mult mai grav!

Individul ăsta, care spune despre români că sunt "leneşi şi grobieni" doar pentru că nu au votat cu cei care-l plătesc pe el, nu a înţeles nimic. Nu a înţeles că, în ciuda zbaterilor sale şi ale altora ca el, plătiţi din para-ndărătul luat de stăpânii lui ... nu a înţeles, spun, că poporul ăla "leneş şi grobian", mahalaua, a vorbit!
Şi când a vorbit el, toţi lingăii trebuie să tacă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu